Piata imobiliara din Romania a cunoscut o dezvoltare exponentiala in ultimii ani. Odata cu integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, toate domeniile economice s-au aliniat la standardele impuse de UE, iar domeniul imobiliar nu poate sa  faca exceptie.

Printre cerintele legislative recent introduse se numara si certificatul energetic al imobilului, care a devenit obligatoriu incepand cu 2007.

Ce este certificatul energetic

Este un act cu caracter informativ care atesta performantele energetice ale unui imobil si consta in totalitatea caracteristicilor termotehnice si functionale ale casei si ale instalatiei de incalzire.

Certificatul energetic incadreaza imobilul intr-o clasa de performanta energetica prin acordarea unei note energetice, care ofera date despre consumul real de energie pentru incalzire, apa calda, iluminat si climatizare pe o perioada de un an, raportat la suprafata utila.

Clasa energetica poate varia intre E (imobil cu o eficienta energetica redusa – consum de energie de 820 kWh/mp/an) si A (cladire eficienta energetic – consum energetic de 125 kWh/mp/an).

Ca si informatie generala, este bine sa cunoastem faptul ca blocurile vechi, de locuinte, se incadreaza in clasele energetice C sau D.

Obligatoriu sau nu existenta unui certificat energetic?

Raspunsul la aceasta intrebare este categoric DA. Odata cu publicarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, aproape niciun imobil nu va mai putea fi vandut fara sa aiba un certificat energetic. Exceptiile de la aceasta lege sunt putine si sunt acordate pentru cladirile declarate monumente istorice si lacasele de cult.

Acesta este necesar si in cazurile cand se doreste inchirierea unui imobil sau a unui apartament intr-un imobil. In lipsa acestuia contractele de vanzare – cumparare sau cele de inchiriere devin nule.

Zona de activitate

Zona noastra de expertiza este in Galati si Braila, dar colaboratorii nostri va stau la dispozitie si in principalele orase din tara.

Cum pot obtine acest act?

Certificatul energetic se intocmeste de catre un auditor energetic sub forma unui contract de prestari servicii pe baza urmatoarelor acte:

  • plan general de incadrare in zona al imobilului (scara 1:2000) in care se precizeaza punctele cardinale;
  • planuri arhitecturale – fatade si sectiuni: subsol, parter, etaj curent, etaj ultim, terasa;
  • planuri cu sectiuni longitudinale si transversale;
  • planuri ale instalatiilor de incalzire si ale traseului de conducte pentru apa calda menajera;
  • releveu apartament la scara 1:100;
  • alte detalii constructive pentru pereti, plansee, etc;
  • denumirea producatorului sau fisa tehnica a centralei termice, caloriferelor si geamurilor termopan (daca acestea au inlocuit dotarile originale ale apartamentului);
  • facturi pentru apa calda, apa rece, energie termica sau combustibili (in cazul utilizarii unei centrale termice).

 

Daca aveti toate actele necesare va stam cu placere la dispozitie. Este suficient sa apelati numarul 0735.511.767 sau sa ne trimiteti mail la contact@certificatenergeticieftin.com, iar profesionistii nostri vor prelucra datele primite si se vor deplasa la locuinta dumneavoastra pentru a efectua evaluarea necesara. Daca este cazul, colegul nostru va dispune un set de masuri necesare pentru imbunatatirea caracteristicilor energetice ale imobilului.

Care este durata de valabilitate a unui certificat energetic?

Certificatul energetic este valabil (conform legii) pe o durata de 10 ani de la data emiterii acestuia.

De ce noi?

Echipa de la certificatenergeticieftin.com suntem o echipa de ingineri constructori cu vechime in activitate. Pe langa masteratul „Sistemul Calitatii in Constructii” va oferim experienta pe care am dobandit-o in urma unei lungi activitati in domeniu.

Promptitudinea serviciilor noastre, atuul profesionalismului

Promptitudinea serviciilor noastre este un factor care ne diferentiaza de concurenta si astfel, oferim clientilor nostri doua metode de certificate:

  • certificatul energetic rapid (in maxim 5-6 ore de la primirea cererii) sau
  • certificatul energetic ieftin (intocmit in maxim 5-6 zile de la primirea actelor).