Sunati acuma pentru un certificat energetic in Braila !

Presupunand ca doriti sa obtineti un certificat energetic in Braila, pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt similari celor necesari oriunde pe teritoriul Romaniei si includ: evaluarea cladirii, incadrarea acesteia intr-una din clasele energetice (de la A la G) si depunerea unui set de acte in vederea obtinerii actului de performanta energetica.

In Romania, despre certificatul de performanta energetica se vorbeste incepand cu anul 2005, in contextul Legii  nr. 372/2005, privind performanta energetica a cladirilor, care il defineste ca fiind un “document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri”. Ulterior, legii mentionate i-au fost aduse modificari de catre OUG nr. 114/2009, Legea nr. 159/2013 (prin care s-a prevazut si obligativitatea existentei acestui document), OUG nr. 13/2016 si Legea nr. 156/2016, in cele din urma fiind republicata in M. Of. nr. 764/30 din septembrie 2016.

De asemenea, legea prevede ca certificatul energetic trebuie sa fie obtinut de catre proprietar, la randul sau obligat sa il puna la dispozitia cumparatorului sau chiriasului, dupa caz. Cert este ca fara ca acest act sa existe, cladirea/unitatea nu se poate vinde si, de asemenea, nu se poate inchiria. Sa luam un exemplu! Presupunand ca nu ati facut demersurile legale necesare pentru obtinerea unui certificat energetic in Braila (sau in orice alt oras al tarii) insa doriti sa vindeti sau sa inchiriati un imobil in acest oras. In momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare sau al unui contract de inchiriere, ca proprietar sunteti obligat sa transmiteti in original, persoanei care cumpara (noul proprietar) sau inchiriaza (chirias) imobilul. In caz contrar, ambele tipuri de contracte vor fi supuse nulitatii relative. La randul sau, noului proprietar ii revine obligatia de a depune copia certificatul de performanță energetică la sediul organului fiscal competent pe a carui raza teritoriala se afla situat imobilul. Are o valabilitate de 10 ani si este considerat parte a cartii tehnice a cladirii.

Cu privire la modul de obtinere a unui audit energetic in Braila, vom mentiona ca echipa noastra de specialisti in domeniul energetic va poate indruma in acest sens, intr-un timp extrem de scurt si la preturi minime. Determinarea performantei energetice a cladirii se va face potrivit legii „conform unei metodologii de calcul si se exprima prin unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza luandu-se în considerare izolatia termica, caracteristicile tehnice ale cladirii si instalatiilor, proiectarea si amplasarea cladirii în raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta cladirilor învecinate, sursele proprii de producere a energiei si alti factori, inclusiv climatul interior al cladirii, care influenteaza necesarul de energie”.

Informatii Braila : 

Stema Braila