Sunati acuma pentru un certificat energetic in Galati !

Inainte de a va indruma cu privire la modul in care puteti obtine un certificat energetic in Galati, vom nota ca obligativitatea obtinerii acestui act este prevazuta de Legea 372/2005, potrivit careia o cladire/unitate nu se poate vinde sau inchiria fara ca acesta sa existe. Astfel, inainte de incheierea unui contract de vanzare sau de inchiriere, o copie a certificatului de performanta energetica va trebui sa intre in posesia persoanei care cumpara cladirea/unitatea sau o inchiriaza.

Mai mult de atat, OUG nr. 13/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, publicata in M. Of., Partea I, nr. 68 din 29 ianuarie, vine sa completeze actul normativ mentionat anterior, prevazand ca obligatorie afisarea acestuia intr-un loc accesibil si vizibil publicului, in cazul urmatoarelor cladiri: birouri, comert, in hoteluri si in restaurante, a caror suprafata utila totala este mai mare de 250 de metri patrati. Asadar, vorbim despre o extindere a obligatiei de afisare, in conditiile in care anterior OUG nr. 13/2016 doar proprietarii si administratorii cladirilor de interes sau de utilitate publica erau cei carora legea le impunea sa afiseze public acest document.

Obtine acuma un certificat energetic in Galati ieftin !

Intelegand importanta acestui act si faptul ca este obligatoriu, este firesc sa va intrebati cum il puteti obtine. De exemplu, la intrebarea „cum pot obtine un certificat energetic in Galati?”, echipa noastra de profesionisti, specialisti in domeniul energetic, va vine in intampinare cu o serie de raspunsuri lamuritoare.

In primul rand, cladirea in cauza va fi evaluata si ulterior va fi incadrata intr-una din clasele energetice notate de la A la G (A = eficienta maxima la capitolul consumuri; G = eficienta minima la capitolul consumatori;).

Setul de acte necesar obtinerii unui astfel de document include:

  • planul de amplasament al imobilului;
  • planul de structura al imobilului;
  • in situatia in care exista un plan si o descriere a instalatiilor din imobil, vor trebui sa fie atasate;
  • datele tehnice ale materialelor de constructii folosite;
  • datele tehnice ale urmatoarelor tipuri de echipamente: instalatia de încalzire, de racire si climatizare, ventilatie, furnizari apa calda si rece s.a.m.d.

De asemenea, va fi necesar sa adaugati consumurile lunare pentru o perioada de cel putin 12 luni pentru: energie electrica, gaz, apa rece si apa calda, canalizare – in cazul imobilelor; si act de proprietate; cadastrul sau partiurile de arhitectura – in cazul apartamentelor.

Informatii Galati :

Judetul Galati stema

Acest document este valabil timp de 10 ani de la data emiterii. Documentul este compatibil cu reglementările privind închirierea și de vânzarea. Este o cerință obligatorie pentru toate proprietățile interne și comerciale din Galati si in toata Romania este bine sa aveti un astfel de document inainte de comercializarea propiu zisa a proprietății .

Dacă dețineți o casă sau o afacere in Galati și doriti să știti cum sa nu mai irositi energia și sa reduceti facturile și automat costurile, atunci noi vă putem ajuta pas cu pas .

Suntem pe piata din 2005 si de atunci nu am avut nici un client nemultumit .Ne mândrim cu furnizarea unui serviciu rapid si prietenos, la un preț extrem de competitiv. Echipa noastră dedicată este mereu la îndemână dvs. pentru a va ajuta cu orice întrebări ați putea avea. Încercați serviciul si nu o sa regretati. Contactati-ne la la nr. de telefon expus mai sus !

certificat energetic in galati facut de Cristian Dobrea